Jablkový perník
Upečeme-li klasický perník, může být suchý. Přidáme-li nastrouhaná jablka, suchý rozhodně nebude a navíc získá zajímavou chuť právě po jablkách. Podobná kuchařská kouzla možná znáte od svých babiček a ne jinak tomu je v Domově pro seniory v Náměšti nad Oslavou, kde dokonce mají svou vlastní kuchařku.
„Utřou se čtyři žloutky, 35dkg práškového cukru a přidává se po troškách sklenka oleje,“ říká na úvod terapeutka Eva Gotthardová s tím, že nejlepší na olej je klasická sklenka od hořčice.
„Přidáme lžičku skořice, 25dkg hladké mouky, 10dkg ořechů, jedna lžička jedlé sody a nakonec strouhaná jablka. Ta dají buchtě šťávu. Nakonec uděláme ze čtyř bílků sníh.“
Buchtu pečeme obvyklým způsobem. Můžeme také pomazat marmeládou a posypat oříšky, strouhanou čokoládou nebo kokosem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.