Holandský řízek

Holandský řízek

Jak se pozná, že dětem na táboře chutná? Že si děti chodí přidat a že nezůstanou téměř žádné zbytky. Táborová kuchařka Drahuš Dítětová vaří denně 400 porcí pro malé táborníky a už ze zkušenosti ví, co má mezi dětmi největší úspěch.

„Chutná jim guláš s knedlíkem, měli jsme úspěch s bramborovými šiškami sypanými mákem a strouhaným perníkem a nejvíc ze všeho mají rády holandský řízek s bramborovou kaší a kyselou okurkou.“

Vida, holandský řízek, to je skvělý tip pro všechny prarodiče, kteří si také lámou hlavu s tím, co uvařit vnoučatům, aby je potěšili.

400 g mletého masa
100 g sýru (tučný eidam nebo gouda)
Sůl, pepř
petrželka

Je to vlastně docela jednoduché: „Do mletého masa přidáme strouhaný sýr, sůl a pepř, uhněteme řízečky a obalíme ve strouhance. My to tady trošičku zjednodušujeme, protože máme hodně porcí, ale jinak se to dělá v trojobalu,“ usmívá se kuchařka.

Doma, když budete dělat jen pár porcí pro rodinu, tak si holandské řízky obalte v trojobalu, nebo vyzkoušejte rychlejší táborovou variantu, záleží na vás. Nejlepší přílohou je bramborová kaše.