Grilovaná ryba
Víkend je dobrou příležitostí ke grilování, nebojme se ji využít, dokud je pěkné počasí. Na roštu si můžeme ugrilovat něco dobrého a zdravého – například rybu. Poradí nám šéfkuchař Jaroslav Veselý z jihlavského Smile baru.
„Rybu si podle něj můžeme vybrat jakoukoliv, hlavně musí být čerstvá a pevná. Vybrat můžeme pstruha, candáta, i kapra. Doporučuje začít grilovat tou stranou ryby, na které má kůži, protože pod ní je tuk, který se teplem rozpeče a při obrácení masa vsákne do ryby a ochutí ji. Solit rybí maso bychom měli až těsně předtím, než jde na rošt,“ říká kuchař.
Pokud máte doma lososa a rádi byste ho zkusili grilovaného, určitě neváhejte. Na grilované plátky lososa se podle Jaroslava Veselého výborně hodí tato marináda: na kousky nasekáme petrželku, česnek, smícháme se šťávou z jednoho citronu, olivovým olejem a dochutíme špetkou soli a pepře. Touto marinádou potíráme již hotové ugrilované plátky ryby.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka