Fazolky se skořicí
Zelené fazolky lze připravit na hodně způsobů, možná by vás ale nenapadlo přidat skořici. Recept máme od naší kolegyně Hany Marhanové, která má fazolky ráda a v této úpravě je konzumuje jako standardní přílohu.
Budeme potřebovat následující suroviny:
- fazolky čerstvé nebo mražené
- česnek
- cibuli
- sůl
- olivový olej
- lžičku skořice
„Fazolky uvaříme stejně jako těstoviny. Vedle na pávci si na osoleném olivovém oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek a cibuli,“ vysvětluje Hanka.
Když je cibulka s česnek trochu nahnědlá, přidáme uvařené fazole a dusíme společně. „Nakonec přimícháme lžičku mleté skořice. A můžeme jíst.“ Fazolky můžeme použít jako přílohu k masu. „Přidáme-li vejce nebo tvrdý sýr, je to plnohodnotné jídlo.“
Patrně vám přijde zvláštní kombinovat sůl a skořici. Zkuste a uvidíte, jak si pochutnáte.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.