Fazolky se skořicí

Zelené fazolky lze připravit na hodně způsobů, možná by vás ale nenapadlo přidat skořici. Recept máme od naší kolegyně Hany Marhanové, která má fazolky ráda a v této úpravě je konzumuje jako standardní přílohu.

Budeme potřebovat následující suroviny:

- fazolky čerstvé nebo mražené
- česnek
- cibuli
- sůl
- olivový olej
- lžičku skořice

„Fazolky uvaříme stejně jako těstoviny. Vedle na pávci si na osoleném olivovém oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek a cibuli,“ vysvětluje Hanka.

Když je cibulka s česnek trochu nahnědlá, přidáme uvařené fazole a dusíme společně. „Nakonec přimícháme lžičku mleté skořice. A můžeme jíst.“ Fazolky můžeme použít jako přílohu k masu. „Přidáme-li vejce nebo tvrdý sýr, je to plnohodnotné jídlo.“

Patrně vám přijde zvláštní kombinovat sůl a skořici. Zkuste a uvidíte, jak si pochutnáte.