Fazolky se skořicí
Zelené fazolky lze připravit na hodně způsobů, možná by vás ale nenapadlo přidat skořici. Recept máme od naší kolegyně Hany Marhanové, která má fazolky ráda a v této úpravě je konzumuje jako standardní přílohu.
Budeme potřebovat následující suroviny:
- fazolky čerstvé nebo mražené
- česnek
- cibuli
- sůl
- olivový olej
- lžičku skořice
„Fazolky uvaříme stejně jako těstoviny. Vedle na pávci si na osoleném olivovém oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek a cibuli,“ vysvětluje Hanka.
Když je cibulka s česnek trochu nahnědlá, přidáme uvařené fazole a dusíme společně. „Nakonec přimícháme lžičku mleté skořice. A můžeme jíst.“ Fazolky můžeme použít jako přílohu k masu. „Přidáme-li vejce nebo tvrdý sýr, je to plnohodnotné jídlo.“
Patrně vám přijde zvláštní kombinovat sůl a skořici. Zkuste a uvidíte, jak si pochutnáte.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.