Domácí játrová pomazánka
Vyzkoušejte lehčí pohoštění, které příliš práce nedá, ale vypadá krásně a ještě lépe chutná. Všechny návštěvy je ocení, když jim nabídnete jednohubky s domácí játrovou pomazánkou.
Budeme na ni potřebovat:
300g kuřecích jater
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 vrchovatou lžíci másla
trochu másla na orestování
0,5dcl smetany
sůl, pepř
špetku mletého nového koření
domácí majoránku
Nejprve hodíme na pánev na máslo nakrájenou cibuli na kostičky. Když zezlátne, přidáme játra a dva prolisované stroužky česneku. Abychom měli jistotu, že budou játra tepelně upravená, přidáme i kapku vody a necháme ji vyvařit. Když jsou játra hotová, ochutíme je solí a pepřem, špetkou nového koření a právě teď přichází ke slovu majoránka. Přidáme trochu sušené, ale pokud máte svou vlastní ze zahrádky, sami ucítíte ten rozdíl v chuti.
Do směsi v mixéru můžete přidat i pár mandlí, ale jen pokud nepoužijete následující zlepšovací metodu!
Teď mám pro vás totiž tip, jak pomazánku na chlebíčky nebo jednohubky dostat, aby vypadala luxusně a neodolatelně. Jestli máte zdobičku na cukroví, takový ten sáček s ozdobnou špičkou, kterou se obvykle vymačkává krém nebo šlehačka, použijte ji. Krouživým pohybem vymačkejte na pečivo a dozdobte petrželkou a špetkou brusinkového džemu, jde to výtečně dohromady.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.