Dobrota s ovocem z mrazáku
Do léta daleko, ale ovoce máme určitě v zásobě všichni v mražené podobě. Zkusíme jednoduchý nepečený dezert.
Abychom ovoce využili v nezapomenutelné dobrotě, můžeme se pustit do jednoduchého ovocného dortu a navíc bez pečení. Budeme potřebovat dortovou formu, kterou si vyložíme pečicím papírem, přestože do trouby nepůjde, nebo i potravinářskou fólií.
A jdeme na to – asi půl kila ovoce, které máte v mrazáku, vyndáme a necháme na sítu okapat od přebytečné vody, v některých šikovných krabičkách nebo zavakuovaných sáčcích se ale ani žádné velké vrstvy ledu netvoří.
- 3 zakysané smetany
- 3 vanilkové cukry
- 240 g piškotů (dětské nebo cukrářské)
- 400 g ovoce
V míse smícháme tři balení zakysané smetany a tři vanilkové cukry. Na dno formy vyskládáme kulaté dětské nebo i větší cukrářské piškoty, pokryjeme tenkou vrstvou ovoce a na ně zakysanou smetanu.
Dvakrát nebo vícekrát opakujeme, podle množství surovin, a ukončíme hladkou vrstvou smetany. Přes noc necháme vychladit v ledničce a druhý den stačí sundat formu a naporcovat. Pokud nějaké ovoce zbylo, použijeme je na ozdobu a necháme si chutnat!
Související
-
Tvarohové knedlíčky v perníku se švestkovou omáčkou
Mezi oblíbená sladká jídla určitě patří ovocné knedlíky. Dají se dělat celý rok, protože jim nevadí mražené ovoce a dají se dělat z různých druhů těsta.
-
Čokoládový dort z cizrny
Když si prohlížím zdravé kuchařky, většinou se divím, jak skvěle ta jídla vypadají, a také, jak skvěle chutnají, i když jsou z některých docela jiných ingrediencí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka