Bábovka na mnoho způsobů

Dnes se můžeme znovu pustit do bábovky – tohoto moučníku existuje nepřeberné množství druhů a určitě máte i vy doma tu svou oblíbenou bábovku. Já jsem se nechala inspirovat tipem od Radany Filipi na bábovku s ořechy a s velmi jednoduchým výrobním postupem.

„Čtyři žloutky utřeme s hrnkem cukru, přidáme hrnek a půl polohrubé mouky, prášek do pečiva, půl hrnku oleje a nakonec opatrně vmícháme sníh ze čtyř bílků,“ vysvětluje Radana.

V ořechové bábovce by neměly chybět ořechy, do těsta se jich přidává také půl hrnku. Mohou to být ořechy vlašské, lískové nebo i arašídy, hlavní ale je, aby byly nesolené. Můžete je vložit do sáčku a roztlouct válečkem, ale o hodně rychlejší je rozmixovat je například v elektrickém mlýnku.

Kdo nechce nebo nesmí oříšky, pro toho má Radana také tip: nastrouhat do stejného těsta nahrubo ledové kaštany, jedny nebo dvoje. Čokoláda vytvoří v bábovce tmavé slzičky a bude také úplně jinak vonět než s ořechy. Zkusit můžete obě varianty.