Thajská pochoutka Pad thai

Proč si trochu nezaexperimentovat s jídlem odjinud? Poslechněme si tip na pokrm, který zpravodajka Andrea Kratochvílová ochutnala v Thajsku a hned se pad thai naučila vařit. Budeme na něj potřebovat široké rýžové nudle, které namočíme na hodinu do vlažné vody.

Změknou ale asi až za hodinu, tak s tímto časem, který potřebují, počítejte předem. Dále potřebujeme krevety nebo kuřecí maso, případně obojí, česnek, cibuli, lahůdkovou cibulku, vejce, pažitku, tofu a rybí nebo sójovou omáčku. Většinu ingrediencí seženete v asijských obchodech, ale už i supermarkety mají regály věnované asijské kuchyni a tak nakoupíte také všechno – i zeleninu.

Zatímco se nudle máčejí, nakrájíme si česnek na plátky a lehce jej osmahneme na rozpáleném oleji. Pak přidáme krevety nebo kuřecí maso na kousky. Dochutíme omáčkou rybí nebo sojovou smíchanou s cukrem. Přidáme nudle, osmažíme a nakonec přidáme tofu, cibulku, a vajíčko, které musíme dobře rozmíchat s ostatními ingrediencemi. Hotové jídlo posypeme buráky, nebo i chilli papričkami, máte-li rádi ostrá jídla.

Čtěte také

autoři: dak , Andrea Kratochvílová