Tagliatelle se sušenými rajčaty a panenkou
Vepřová panenka je u nás velice oblíbené maso, protože ať ji připravím na jakýkoliv způsob, všem chutná.
Naposledy to byla panenka lehce osmahnutá na olivovém oleji, promíchaná se širokými italskými nudlemi tagliatelle. Dokonalé propojení chutí a snadná příprava mě povzbudila k tomu, abych se s vámi podělila o recept.
- 250 g těstovin tagliatelle
- 200 g vepřové panenky
- 100 g sušených rajčat
- olivový olej
- sůl, pepř
Nejprve si uvaříme těstoviny tagliatelle ve velkém hrnci. Nezapomeneme osolit, zakápnout olejem a promíchat, aby se neslepily. Potom vezmeme balení sušených rajčat – ona vlastně nejsou suchá, jen usušená a pak naložená v olivovém oleji s kořením, a právě proto se hodí do italských jídel, už v sobě mají potřebné ingredience.
Rajčata vyjmeme a nakrájíme na menší kousky a dáme stranou. Také panenku nakrájíme na proužky, které osolíme, lehce opepříme a ve větší pánvi velmi krátce osmahneme ze všech stran. Promícháme s nakrájenými sušenými rajčaty, přilijeme trochu nálevu z nich a nakonec do pánve vmícháme hotové scezené těstoviny.
Zasypeme strouhaným parmazánem a štědrou hrstí čerstvé petrželky a můžeme podávat. Takovému chodu nechybí vůbec nic.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka