Tagliatelle se sušenými rajčaty a panenkou
Vepřová panenka je u nás velice oblíbené maso, protože ať ji připravím na jakýkoliv způsob, všem chutná.
Naposledy to byla panenka lehce osmahnutá na olivovém oleji, promíchaná se širokými italskými nudlemi tagliatelle. Dokonalé propojení chutí a snadná příprava mě povzbudila k tomu, abych se s vámi podělila o recept.
- 250 g těstovin tagliatelle
- 200 g vepřové panenky
- 100 g sušených rajčat
- olivový olej
- sůl, pepř
Nejprve si uvaříme těstoviny tagliatelle ve velkém hrnci. Nezapomeneme osolit, zakápnout olejem a promíchat, aby se neslepily. Potom vezmeme balení sušených rajčat – ona vlastně nejsou suchá, jen usušená a pak naložená v olivovém oleji s kořením, a právě proto se hodí do italských jídel, už v sobě mají potřebné ingredience.
Rajčata vyjmeme a nakrájíme na menší kousky a dáme stranou. Také panenku nakrájíme na proužky, které osolíme, lehce opepříme a ve větší pánvi velmi krátce osmahneme ze všech stran. Promícháme s nakrájenými sušenými rajčaty, přilijeme trochu nálevu z nich a nakonec do pánve vmícháme hotové scezené těstoviny.
Zasypeme strouhaným parmazánem a štědrou hrstí čerstvé petrželky a můžeme podávat. Takovému chodu nechybí vůbec nic.
Související
-
Italská frittata se šunkou a hráškem
Jídlo, které zasytí v jakoukoliv denní dobu a navíc je velmi snadné, to má rád snad každý, kdo musí vařit.
-
Smažené bramborové knedlíčky
Když venku zuří počasí, že by psa nevyhnal, je ideální pustit se do vaření. Nejlépe nějaké ne úplně zdravé dobroty, na kterých si pak všichni pochutnají.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.