Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě nabídne do neděle 11 závodů i doprovodným program

10. květen 2023

Ve čtvrtek 11. května odstartuje v Novém Městě na Moravě akce, která je velice oblíbená nejenom u závodníků, ale také je velmi populární u diváků. Jedná se o Světový pohár horských kol.

Mezinárodní cyklistická federace prodala Světový pohár a s tím je spojená celá řada změn. Marketingová a produkční práva nově patří soukromé společnosti. „Je to pro nás všechno nové. Nový produkční tým z její strany, nové aranžmá, nový design, nové logo, nová televizní produkce, kterou si dělají jinak,“ vysvětluje  předseda organizačního výboru světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě pan Petr Vaněk.

„Dosud jsme vše dělali s Českou televizí, takže pro nás je to obrovské množství novinek a my jako pořadatelé do toho vstupujeme podstatně míň, než jsme toho vstupovali v letech minulých,“ pokračuje. Z dlouhodobého hlediska bude spolupráce se soukromou společností pro organizátory závodu jednodušší, ale letos se vše zkouší a všechno je organizuje na poslední chvíli. „O to je to v letošním roce výrazně složitější,“ vysvětluje Petr Vaněk.

Organizátoři závodů se navíc musejí vyrovnat i s investicemi a stavbami, které se ve Vysočině aréně právě rozběhly.

Celkem na fanoušky do neděle čeká 11 závodů. Navštívit bude možné ale i EXPO zónu a připravené budou i atrakce pro děti.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.