Všechny články
-
„Po válce jsem lítal už jen na tajňačku, aby manželka nevěděla.“ Poslední rozhovor s Emilem Bočkem
Utekl z domova v šestnácti letech a strastiplnou cestou se dostal přes Maďarsko do Bejrútu, odtud do Francie a Anglie. Bojoval v barvách RAF.
-
Výtěžek Tříkrálové sbírky na Vysočině byl letos opět rekordní
Do pokladniček Tříkrálové sbírky letos lidé na Vysočině přispěli 2 557 000 korun. Dalších přibližně 40 000 korun přišlo do takzvaných on-line kasiček nebo bezhotovostně.
-
Velký knižní čtvrtek přinese na pulty knihkupectví novinky
Zejména za dob socialismu byly vždy ve čtvrtek novinky na pultech knihkupectví. Lidé mnohdy už několik hodin čekali ve frontách, aby se dočkali svého oblíbeného autora.
-
Velký koncert a křest zpěvníku chystá jihlavská kapela Oči
Autorská kapela Oči vznikla v roce 2017 v Jihlavě. Za dobu svého působení odehrála desítky koncertů na Vysočině i mimo ní. Svou tvorbou se blíží k hudebnímu stylu Art Pop.
-
10 hodinových terapií i právní pomoc zdarma můžou využít oběti trestných činů
20. února slavíme evropský den obětí zločinů. Jeho historie sahá do roku 1990. U nás se začaly tyto zákony přijímat ještě později.
-
O tom, že chce být spisovatelkou, měla jasno už v 11 letech
Michaela Vaščíková je beznadějná romantička, kterou občas přepadne takzvané záchvatové psaní. Svoji knihu Lvice v erbu krále četla 35x a měla ji napsanou za měsíc.
-
Tenis, fotbal i biatlon můžou díky projektu Nadačního fondu Světluška sledovat i nevidomí fanoušci
Projekt Nevidomý fanoušek je projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška. Přenosů ze sportovních utkání už nevidomí fanoušci mohli díky němu zažít několik.
-
Přiznat si, že nemají svoje finance pod kontrolou, neumí většina lidí
Za gramotného člověka se považuje ten, který umí číst a psát. Za finančně gramotného ten, který umí hospodařit s penězi. Většina z nás to ale neumí.
-
V cukrárnu s galerií proměnila bývalou školku ve Víru
Jmenuji se Hanka Řehořková a jsem cukrářka z Víru, takto skromně se na svém webu představuje cukrářka a úspěšná podnikatelka z Vysočiny.
-
Prodloužit trvanlivost, usnadnit přípravu i zvýšit atraktivitu potravin je úkolem takzvaných éček
Éčka, nebo-li potravinářské přídatné látky, se přidávají do potravin z různých technologických důvodů. Pro delší trvanlivost, hezčí vzhled a konzistenci nebo lepší chuť.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »