Šlehačkový štrůdl
Jistě pravidelně přemýšlíte, co podat návštěvě ke kávě. Má to být něco originálního a zároveň něco, co nám nepřidělá tolik práce. Kombinací obojího je šlehačkový štrůdl. A považte! Potřebujeme jen tři ingredience.
Recept máme od paní Zuzany Pěchotové, která ráda vaří a vymýšlí nové pokrmy. „Potřebujeme skutečně jen tři ingredience – šlehačku, mouku a sůl. Do hrnečku si dáme šlehačku, třeba 250ml. Přidáme stejné množství hladké mouky a špetku soli.“
To celé vypracujeme na těsto a máme dvě placky a dvě budoucí šišky.
Čím je naplnit? Improvizaci se meze nekladou. „Tvarohová, jablková, třešňová, ořechová, nejlepší je samozřejmě višňová. Dáte si na těsto rozdrobený rumový perníček a na ten pokladete vypeckované višně. Šťáva se dostane do těch perníčků, je to skvělé,“ usmívá se paní Zuzana.
Stejně můžete postupovat v sezóně švestek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.