Šlehačkový štrůdl
Jistě pravidelně přemýšlíte, co podat návštěvě ke kávě. Má to být něco originálního a zároveň něco, co nám nepřidělá tolik práce. Kombinací obojího je šlehačkový štrůdl. A považte! Potřebujeme jen tři ingredience.
Recept máme od paní Zuzany Pěchotové, která ráda vaří a vymýšlí nové pokrmy. „Potřebujeme skutečně jen tři ingredience – šlehačku, mouku a sůl. Do hrnečku si dáme šlehačku, třeba 250ml. Přidáme stejné množství hladké mouky a špetku soli.“
To celé vypracujeme na těsto a máme dvě placky a dvě budoucí šišky.
Čím je naplnit? Improvizaci se meze nekladou. „Tvarohová, jablková, třešňová, ořechová, nejlepší je samozřejmě višňová. Dáte si na těsto rozdrobený rumový perníček a na ten pokladete vypeckované višně. Šťáva se dostane do těch perníčků, je to skvělé,“ usmívá se paní Zuzana.
Stejně můžete postupovat v sezóně švestek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.