Malinový sníh

Maliny jsou báječně výrazné a velmi chutné lesní ovoce. Na zahradě je máme samozřejmě větší a vyroste jich více, ale podle mě jsou ty z lesa mnohem lepší. Možná je to tím, že se počítá i samotná procházka do lesa a vlastnoruční práce.

Ingredience
  • 2 bílky
  • 60 až 80 g malin
  • cukr dle chuti

V každém případě, pokud je vydržíte nespořádat všechny už rovnou u keře a domů donesete plecháček nebo konvičku, můžete se pustit do malinového sněhu podle recepty od babičky mojí kolegyně Ireny Šarounové.

„Tradiční ozdobou lívanců bývá tvaroh, šlehačka, zakysaná smetana, čerstvé ovoce, ale v naší rodině se každé léto těšíme, až budou čerstvé lesní maliny, protože už naše babička dělala bílkový sníh s malinami,“ vypráví.

Takže, jak na to? „Vyšleháme bílky do tuhého sněhu, podle chuti ovoce přidáme trochu moučkového cukru a do toho rozmačkané maliny. Nemusí to být jen maliny, může to být jakékoliv jiné, řekla bych spíš chuťově výraznější ovoce. A když není ovoce, pak úplně stačí citronová šťáva.“

Bílků použijeme podle množství malin – na dva bílky stačí 60 až 80 gramů očištěných rozmačkaných malin, cukru pak přidáme podle chuti. Na lívanečky určitě máte svůj recept, takže se můžete pustit do díla.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat