Hamburger se slaninovým džemem

Tak jsem vyrazila na festival burgerů a ochutnala fantastické chuťové kombinace. Věděli jste například, že se dá snadno vyrobit limetková majonéza?

Pár kapek limetové šťávy vmícháme do majonézy a už můžeme zevnitř lehce potřít rozkrojenou bulku. Nebo upéct si vlastní pečivo! Právě to mi poradila Veronika Ježová z hamburgerové restaurace Pablo Escobar.

Těch pár tipů ale asi všichni známe, domácí je nejlepší. „V naší domácí pekárně si pečeme vlastní bulky a veškeré majonézy, které jsou v hamburgerech, si mícháme také sami.“

hovězí hamburgery

domácí bulky

limetková majonéza

polníček

pražená cibulka po vídeňsku

slanina

Kdo rád vaří, pro toho to asi není nic nového. Možná ale bude nový nápad, jak jinak poskládat vrstvy na hamburgeru. Kromě dobrého hovězího masa a správně ogrilované masové placky, potřebujeme ještě lístky polníčku, spoustu cibule na vyrobení pražené vídeňské cibulky a velmi dobré slaniny, abychom umíchali slaninový džem, doporučuje Veronika Ježová.

„Máme tam SpaceJam burger, kde naspod je slaninový džem, s cibulkou, není to džem sladký, jak byste si to mohli představit, ale je tam slanina, cibule a ještě několik našich tajných ingrediencí. Maso leží na lůžku z polníčku, nahoře je vídeňská cibulka, na té vrchní bulce je limetová majonéza a tohle všechno dohromady tvoří velmi zajímavý burger.“

Jako slavnostní oběd by se takový pořádně vysoký hamburger velmi hodil, otázka je, jestli bychom si na to v našich končinách zvykli, přece jenom je to jídlo na naše rodinné stoly poněkud vzdálené.

autor: dak