Ensaladía rusa - španělský salát
Už pár let se učím španělsky, ale přiznávám, že mnohem lepší úspěchy slavím se španělskou kuchyní než se španělskými slovesy.
Když nám přinesla naše mladá lektorka Rebeca Benítez ochutnat vlastnoručně vyrobený „ruský salát“, jak mu ve Valencii říkají, všem nám chutnal. Nejen, že je velmi snadný, ale ingredience na něj seženeme i u nás, není v něm nic exotického:
2 malé plechovky tuňáka nebo 1 velká
6 brambor
Majonéza podle potřeby
Sklenička oliv plněných ančovičkami
Sůl
3 vejce
„Ingredience, které potřebujeme, jsou dvě malé plechovky tuňáka nebo jednu velkou, šest brambor, majonéza, olivy plněné ančovičkami a tři natvrdo vařená vejce,“ říká Rebeca. A jak postupujeme dále? „Nejdříve si uvaříme brambory a vajíčka. Potom dáme brambory do misky a rozmačkáme je, osolíme, zamícháme, přidáme majonézu a rozmícháme do jednolité hmoty. K ní přidáme tuňáka bez oleje a olivy nakrájené na maličké kousíčky a rozmačkaná vajíčka a je hotovo.“
Podává se ve velké míse pro všechny, ze které si každý nabírá, ale dá se jíst i s chlebem, říká dále Rebeca a já mám vyzkoušeno, že ruský salát opravdu chutná s chlebem i samotný.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.