Chlupaté knedlíky s uzeným masem na třešňové omáčce
Recept na Chlupaté knedlíky s uzeným masem na třešňové omáčce pro vás připravil Libor Homolka - šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě.
750g brambor
1 vejce
300g hrubé mouky
sůl
600g uzené krkovičky
400g třešní
2dl rumu
100g třešňové marmelády
černý čerstvě mletý pepř
Uzené maso vložíme do pekáčku a doplníme třešněmi, rumem rozmíchaným v marmeládě, vývarem a opepříme.
Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 50 minut. Po té odklopíme a pečeme dočervena.
Maso vyjmeme a omáčku provaříme až zhoustne. Dochutíme solí, pepřem, případně cukrem.
Knedlíky: nastrouhané syrové brambory smícháme s vejci a hrubou moukou, osolíme. Z těsta tvarujeme pomocí lžíce noky a vaříme v horké osolené vodě 10 minut.
Snoubení s vínemK této kombinaci se výborně hodí plné růžové víno se zbytkovým cukrem, například Rosé Nad Zahrady od Honzy Stávka z Vinařského dvora Němčičky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.