Medvědí pracny
Kdo by neznal toto legendární vánoční cukroví, které je sice trochu náročnější na přípravu, odmění se nám ale výbornou chutí a pohostit pracnami můžete každého.
Ingredience
- - 280g másla
- - 420g hladké mouky
- - 210g cukru moučka
- - 140g mletých přesátých ořechů
- - 1 žloutek
- - trochu citronové kůry a skořice
- - 10g kakaa
Recept nám dal sázavský cukrář Pavel Sláma.
Uděláme těsto, které bývá lepivé. „Nelekejte se toho, stačí podsypat moukou,“ radí cukrář Sláma. Následně vtlačíme do formiček a pečeme. Nakonec je necháme vypadnout z forem a dle libosti posypeme cukrem.
Nejnovější recepty
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.