Dýňová polévka s krutony a dýňovým olejem

Dýňová polévka se v posledních letech stává velkou módou. Je velmi chutná a potěší celou rodinu. Recept od chotěbořského šéfkuchaře Václava Baucha z restaurace Panský dům je následující.

Potřebujeme následující suroviny:

- 1kg dýně hokaido
- 50g máslo
- 100g cibule
- špetka muškátového oříšku
- vývar zeleninový
- máta
- česnek
- chilli paprička
- smetana
- dýňová semínka
- pečivo
- dýňový olej

autor: dak

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.