Segedín z tofu
Ne každý guláš musí být s masem. Robert Lafuntál vaří pro vegetariány a má recept i na oblíbený segedínský guláš s tofu. Začneme tím, že si dáme vařit sojové nudličky na 15 – 20 minut, ochutíme vývar, aby měl chuť. Mezitím si osmahneme cibuli a česnek lehce na oleji, dokud nezesklovatí.
Pak přidáme koření a lehce podlijeme. „Přijdou tam uvařené nudličky, ale rozhodně je dobře vymačkejte, aby nebyly příliš měkké. Orestujeme a zbytek je segedín tak, jak ho známe. Přidáme pokrájené kysané zelí. Segedínský guláš pak zjemníme smetanou zahuštěnou s moukou, ale ta potřebuje nejméně 20 minut provařit, aby nebyla cítit,“ vysvětluje kuchař.
Můžete udělat i zásmažku na pánvi na másle, ale jen pokud nemusíte hubnout. Na závěr přidáme podle chuti trochu česneku a majoránky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.