Nadívaná vajíčka

Po velikonocích snad každému zbývají natvrdo uvařená vejce. Měli bychom je ale rychle spotřebovat. Recept nadívaných vajec je velmi jednoduchý a zvládne ho každý.

Budeme potřebovat:

- 6 vajec
- 50g tuňáka ve vlastní šťávě
- změklé máslo (1 lžíci)
- nasekanou pažitku
- najemno nakrájenou šalotku
- sůl a pepř
- citronovou šťávu

Vajíčka podélně rozřízneme a opatrně vyndáme celé žloutky. Ty potom v misce rozmícháme s tuňákem, máslem, a šalotkou – komu cibule vadí, klidně ji může vynechat, protože pažitka její vůni a chuť v náplni zastane. Směs také zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Naplníme bílky a posypeme nakrájenou pažitkou. Vynikající předkrm můžeme nabízet samotný, ale dá se podávat i s opečeným toustovým chlebem.