Make-upu raději méně, než více

15. únor 2018

Jsme v plesové sezoně a ženy opět nemají co na sebe a neví, jak se správně nalíčit. Ale od toho je tady Poradna Českého rozhlasu Vysočina a pozvání tentokrát přijala jihlavská kosmetička a vizážistka Sandra Mirková.

Před líčením je důležité ji mít důkladně odlíčenou. Například pleťovým mlékem, vlhčeným ubrouskem, na pleti nesmí být nečistoty, zbytky make-upu a měla by být hydratovaná. „V zimním období je vhodný mastnější krém,“ říká host. Pleť je potřeba důkladně očistit bezprostředně před líčením.

Hydratační krém nechte důkladně zaschnout

Je to proto, aby se nám make-up, který budeme následně na pleť nanášet, nemastil, nemazal, nedělal fleky a podobně. Když máte ještě někde na pokožce zbytky hydratačního krému, který se už nevsakuje, tak ho naneste na jiné suché místo.

Méně je někdy více

„Největší chybou je, že ženy na sebe dávají moc velkou vrstvu make-upu. Často je to i špatně zvolený make-up, jeho krytí a špatně posazená tvářenka,“ říká Sandra Mirková. Tvářenky je dobbé volit i podle ročního období. Na jaro jsou vhodnější spíše růžové a lososové tóny.

Hranaté líčení je sice moderní, většině žen ale nesluší

V poslední době jsou moderní výrazné rty a dobře upravené obočí. „Ženy, které nechtějí nosit výrazné rty, tak mohou zvolit jemnější barvu. Vhodná je pudrová, růžová nebo staro-růžová,“ radí host. Objevil se trend hranatého obočí, ale každý musí zvážit, zda je to správná cesta. Většinou ženám nesluší.

Spustit audio