Kapustový závin
Hurá, zase máme bezmasé jídlo, zaradovaly se moje děti, které sice maso milují, ale vědí, že každé jídlo bez masa velmi ulehčí životnímu prostředí.
Budoucím generacím se tak určitě bude do receptáře hodit i následující tip. Je na kapustu, která se dá upravit velmi chutně, když ji zkombinujeme se smetanou, česnekem, a zabalíme do závinu.
Jak na to? Buď si připravíme vlastní, nebo kupované listové těsto a pustíme se do náplně.
- 400 g brambor
- 300 g kapusty
- 300 ml smetany na vaření
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- pažitka
- sůl, bílý pepř
Nakrájíme si na plátky česnek a společně se smetanou prohřejeme. Osolíme a opepříme. Mezitím si nakrájíme na tenké plátky brambory a kapustu bez tlustých konců listů na nudličky. Vhodíme do smetany a za stálého míchání vaříme, aby se odpařila tekutina a zbyla nám hustá směs. Poté necháme mírně zchladnout a vmícháme 1 vajíčko.
Rozválíme na tenko těsto a náplň přendáme doprostřed, abychom mohli zatočit závin. Ten přesuneme na plech, potřeme celý vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.
Tento slaný závin můžeme podávat jako chuťovku nebo lehkou večeři. Posypeme pažitkou, přidáme čerstvou zeleninu a můžeme si popřát dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka