Jardova bábovka
Kuchařky často hledají recepty jednodušší, které nedají tolik práce, ale výsledek bývá velmi chutný. V zástěře pobíhá po své kuchyni také mentálně postižený pan Jarda Šaman z Domova bez zámku v Náměšti nad Oslavou. A jeho oblíbeným jídlem je bábovka. Postup zvládne každý.
„Bábovka se dělá z dvou hrníčků mouky, přidáme hrníček cukru, tři vajíčka a olej. Následuje kypřící prášek a hrnek mléka,“ říká Jarda Šaman. Směs zamícháme a nalijeme do formy. Pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě na 180°.
Jarda Šaman hravě upeče i maminčinu buchtu, ke které jsou potřeba také hrníčky. „Potřebujeme dva hrníčky mouky, cukr, dvě vajíčka, mléko, kypřící prášek,“ vysvětluje kuchař. Směs nalijeme na plech a přidáme ovoce dle vlastní libosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.