Jahody s tvarohem
Jahody, jahody, jahody – tak to má v tomto ročním období být, to se nedá nic dělat.
Určitě si to nemyslím sama, protože i naše posluchačka paní Jana z Horního Studence nám poslala svůj recept – jak použít jahody, aby z nich vyšla naprosto úžasná, výborná svačina, to přímo cituji z jejího emailu.
Nachystáme si menší mističky, kelímky nebo pohárky, a do každého z nich dáme na dno piškot. Pak povaříme půl kila jahod s dvěma lžícemi cukru, stačí jen chvilku.
- 500 g jahod
- 2 lžíce cukru
- piškoty
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 kostka tvarohu
- cukr dle chuti
- strouhaná čokoláda
- trubičky nebo oplatky
- jahody na ozdobu
Pak vezmeme jednu šlehačku a jeden tvaroh a společně vyšleháme. Tady paní Jana píše, že je lepší tvaroh z vaničky, protože bývá hladší.
Krém ještě podle chuti dosladíme. Nemusíme moc, protože šlehačka je sladká sama o sobě.
A jdeme vrstvit – na piškot přijdou jahody, na ně krém a pak ještě každý pohárek ozdobíme.
Nastrouhanou hořkou čokoládou, kouskem trubičky nebo oplatku, a samozřejmě další čerstvou jahodou. Je to moc dobré a my děkujeme za tip!
Jezte jahody, dokud jsou a nechte si chutnat!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://vysocina.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://vysocina.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.