Jahody s tvarohem

Jahody, jahody, jahody – tak to má v tomto ročním období být, to se nedá nic dělat.

Určitě si to nemyslím sama, protože i naše posluchačka paní Jana z Horního Studence nám poslala svůj recept – jak použít jahody, aby z nich vyšla naprosto úžasná, výborná svačina, to přímo cituji z jejího emailu.

Nachystáme si menší mističky, kelímky nebo pohárky, a do každého z nich dáme na dno piškot. Pak povaříme půl kila jahod s dvěma lžícemi cukru, stačí jen chvilku.

Ingredience
  • 500 g jahod
  • 2 lžíce cukru
  • piškoty
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 kostka tvarohu
  • cukr dle chuti
  • strouhaná čokoláda
  • trubičky nebo oplatky
  • jahody na ozdobu

Pak vezmeme jednu šlehačku a jeden tvaroh a společně vyšleháme. Tady paní Jana píše, že je lepší tvaroh z vaničky, protože bývá hladší.

Krém ještě podle chuti dosladíme. Nemusíme moc, protože šlehačka je sladká sama o sobě.

A jdeme vrstvit – na piškot přijdou jahody, na ně krém a pak ještě každý pohárek ozdobíme.

Nastrouhanou hořkou čokoládou, kouskem trubičky nebo oplatku, a samozřejmě další čerstvou jahodou. Je to moc dobré a my děkujeme za tip!

Jezte jahody, dokud jsou a nechte si chutnat!

autor: dak