Hovězí steak s cuketovými závitky plněnými sušenými rajčaty, olivami a mozzarellou podávaný s cuketovým pyré
Dnes si připravíme Hovězí steak s cuketovými závitky plněnými sušenými rajčaty, olivami a mozzarellou podávaný s cuketovým pyré.
800g hovězí maso
sůl, pepř
100g olej
500g cukety
50g sušená rajčata
50g oliv
50g mozzarelly
1x cibule
200g brambor
100ml smetany
Nakrájené maso potřeme olejem a necháme odpočívat při pokojové teplotě. Rajčata, olivy a mozzarellu nakrájíme na malé kostičky, promícháme a zabalíme do na plátky nakrájené cukety. Zbytek cukety a brambory nakrájíme na kostky a orestujeme společně s cibulkou na oleji, zalejeme vodou a osolíme.Uvařené rozmixujeme a zjemníme smetanou. Maso zprudka opečeme a dáme do trouby vyhřáté na180°C na 4-6 minut.
K masu na pánev ještě dáme závitky, aby se v troubě dodělaly. Na talíř dáme pyré, na pyré maso, závitky a vše přelejeme výpekem z masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.