Houskový knedlík

Máme pro vás zaručený, sto let starý tip na ty nejlepší kynuté houskové knedlíky od kuchařky, kde se umění v kuchyni dědí po generace. Babička i maminka paní Jaroslavy Zelené z Brtnice, vedly zájezdní hostinec U černého orla na brtnickém náměstí a denně vařily pro spousty lidí, včetně vrchnosti ze zámku. Takže zadělat na úžasné kynuté houskové knedlíky uměly dokonale.

Po babičce podědila Jaroslava Zelená recept, se kterým by si troufla i na svatbu. Také chcete umět skvělé knedlíky?

2 hrnky hrubé mouky
1 vajíčko + 1 žloutek
sůl
kvasnice rozdrobené
mléko s troškou teplé vody
2 rohlíky

„Těsto se zadělá, nechá se kynout, po hodině a půl se vytvoří šišky, znovu se nechají kynout, pak se dvacet minut vaří a jsou výborné,“ chválí postup své babičky paní Jaroslava.

K receptu a pracovnímu postupu přidává i dva triky, jak mít těsto opravdu dokonalé. K tomu prvnímu potřebujete hodně síly. Zadělávat se totiž musí tak dlouho, dokud se v těstě nevytvoří bublinky.

Druhý tip zní – vařečku nemějte otočenou prohloubenou stranou k sobě, tak jak by vám to připadalo přirozené, ale naopak vypouklou stranou k sobě! Prý to dokáže divy. Tak si zkuste naplánovat nějaký chod s knedlíky a ověřit si, jestli je to pravda!