Grilovaný krůtí špíz

Dnes bychom si mohli připravit grilovaný krůtí špíz. Šéfkuchař Jaroslav Veselý, oborník na grilování masa, na něj doporučuje použít krůtí prsa nebo krůtí ořez. Takže si to zopakujeme: „Krůtí maso nakrájíme asi na třícentimetrové kostky jako na guláš a naložíme do marinády.“

Smícháme majonézu s cibulí, okořeníme kurkumou a přidáme sůl a pepř. „Pokud jste čekali olej, jako tomu bývá u většiny marinád, majonéza vás určitě nezklame.“

Podle Jaroslava Veselého je díky ní maso mnohem křehčí. Maso by se mělo marinovat asi 3 – 4 hodiny. „Poté kousky napícháme na špízy a grilujeme. Protože majonéza má na roštu tendenci se připalovat, využijeme raději ke grilování kamennou desku. Krůtí maso obsahuje opravdu hodně bílkovin, tak se ho nebojme ani na grilu.“

autor: dak

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová