Grilovaný krůtí špíz
Dnes bychom si mohli připravit grilovaný krůtí špíz. Šéfkuchař Jaroslav Veselý, oborník na grilování masa, na něj doporučuje použít krůtí prsa nebo krůtí ořez. Takže si to zopakujeme: „Krůtí maso nakrájíme asi na třícentimetrové kostky jako na guláš a naložíme do marinády.“
Smícháme majonézu s cibulí, okořeníme kurkumou a přidáme sůl a pepř. „Pokud jste čekali olej, jako tomu bývá u většiny marinád, majonéza vás určitě nezklame.“
Podle Jaroslava Veselého je díky ní maso mnohem křehčí. Maso by se mělo marinovat asi 3 – 4 hodiny. „Poté kousky napícháme na špízy a grilujeme. Protože majonéza má na roštu tendenci se připalovat, využijeme raději ke grilování kamennou desku. Krůtí maso obsahuje opravdu hodně bílkovin, tak se ho nebojme ani na grilu.“
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.