Grilované kachní prsíčko na pečených bramborách s višňovou omáčkou
Grilované kachní prsíčko na pečených bramborách s višňovou omáčkou připravil Libor Homolka - šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě.
600g kachní prsa
800g brambor
250g višně - mražené
100g cukru
1,5 dcl amaretto
sůl, pepř
100g oleje
100g másla
snítka tymiánu
Kachní prsa osolíme, opepříme, pokapeme olejem a rozetřeme snítku tymiánu., necháme odležet. Brambory uvaříme ze tří čtvrtin a necháme vychladnout. Prsa opečeme z obou stran a dopečeme v troubě na160°Casi 15minut.
Vyndáme z výpeku, omastek slejeme, přidáme višně, cukr, zamícháme a zalejeme amarettem.
Povaříme a zahustíme máslem. Brambory nakrájíme na kolečka a opečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.