Grilované kachní prsíčko na pečených bramborách s višňovou omáčkou

Grilované kachní prsíčko na pečených bramborách s višňovou omáčkou připravil Libor Homolka - šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě.

600g kachní prsa
800g brambor
250g višně - mražené
100g cukru
1,5 dcl amaretto
sůl, pepř
100g oleje
100g másla
snítka tymiánu

Kachní prsa osolíme, opepříme, pokapeme olejem a rozetřeme snítku tymiánu., necháme odležet. Brambory uvaříme ze tří čtvrtin a necháme vychladnout. Prsa opečeme z obou stran a dopečeme v troubě na160°Casi 15minut.
Vyndáme z výpeku, omastek slejeme, přidáme višně, cukr, zamícháme a zalejeme amarettem.
Povaříme a zahustíme máslem. Brambory nakrájíme na kolečka a opečeme.

autor: Tamara Pecková