Grilovaná filátka ze pstruha na batátovém pyré se zázvorem a zelenými hráškovými lusky
Dnes si připravíme Grilovaná filátka ze pstruha na batátovém pyré se zázvorem a zelenými hráškovými lusky.
4ks pstruha
sůl, pepř
100g oleje
100g másla
1 cibule
800g batátů
50g zázvoru
50ml smetany
1x lžička medu
400g hráškových lusků
Pstruha vykostíme, osolíme a opepříme. Batáty a zázvor očistíme, nakrájíme na kostky a společně s cibulkou orestujeme na oleji. Zalejme vodou a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme,přidáme smetanu, med a zjemníme máslem. Pstruha opečeme z každé strany dozlatova a podáváme s batáty a restovanými hráškovými lusky na másle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka