Grilovaná filátka ze pstruha na batátovém pyré se zázvorem a zelenými hráškovými lusky
Dnes si připravíme Grilovaná filátka ze pstruha na batátovém pyré se zázvorem a zelenými hráškovými lusky.
4ks pstruha
sůl, pepř
100g oleje
100g másla
1 cibule
800g batátů
50g zázvoru
50ml smetany
1x lžička medu
400g hráškových lusků
Pstruha vykostíme, osolíme a opepříme. Batáty a zázvor očistíme, nakrájíme na kostky a společně s cibulkou orestujeme na oleji. Zalejme vodou a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme,přidáme smetanu, med a zjemníme máslem. Pstruha opečeme z každé strany dozlatova a podáváme s batáty a restovanými hráškovými lusky na másle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.