Celerový „bramborák“

Celer není jen nevzhledná bulva, kterou můžeme nanejvýš hodit s masem do vývaru. Strouhaný celer se hodí do pomazánek, a dá se využít i na pečenou celerovou placku na plech, která chutná skvěle a navíc je bezlepková. Pokud máte bezlepkovou dietu a už nevíte, co vařit, nechte se inspirovat receptem od Simony Šafránkové.

1 nastrouhaný celer
1 balíček uzeného tempehu
2 vejce
česnek
sůl
majoránka
1 lžička hořčice natural
trocha pohankové mouky na zahuštění

Na těsto použijeme kromě známých ingrediencí pár věcí: uzený tempeh ze sóje, pohankovou mouku a kvalitní hořčici si seženeme ve zdravé výživě. Upečení už je pak otázkou chvilky: „Uhněte se těsto, dá se na plech a peče se dvacet minut na 180 stupňů,“ říká Simona Šafránková.

I když nejste vegetariáni ani nedržíte bezlepkovou dietu, můžete ochutnat něco trochu jiného než obvykle. Celerový bramborák stojí za vyzkoušení.