Anglické máslové sušenky

Proč se neinspirovat k dobrým jídlům v jiných zemích. Lektorka angličtiny Kateřina Bukáčková strávila ve Velké Británii dost dlouhou dobu. Tady je recept na zaručenou dobrotu – anglické máslové sušenky, chcete-li shortbread.

„Anglický shortbread je podobný našemu lineckému těstu, pojďme si říci o skotském,“ začíná své povídání paní Kateřina. Britové si dopřávají, sušenky bývají tlustší než ty naše.

Potřebujeme následující suroviny:

- máslo a hladká mouka ve stejném množství (175g)
- 75g cukru
- 75g jemné krupice

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, následně ho vařečkou vypracujeme s cukrem a potom uděláme těsto z hladké mouky a krupičky. Pečeme propíchané vidličkou v dortové formě. Po upečení, ještě teplé, rozkrájíme na trojúhelníky nebo čtverce. Podáváme stylově s čajem nebo mlékem.