Ve velkomeziříčském útulku čeká na nového pána Nela, flegmatický kříženec labradora

25. červen 2018

Český rozhlas Vysočina pomáhá psům v útulcích v našem kraji najít nové pány. V zařízení pod zámkem ve Velkém Meziříčí na nějakého takového čeká krásná černá fenka. Jejímu prvnímu pánovi vadilo, že bude mít štěňata.

„Ozval se telefon o půl desáté večer, že je přivázaný pes tady nahoře u zastávky,“ vypráví příběh asi čtyřleté kříženky labradora Nely, provozovatelka útulku ve Velkém Meziříčí Helena Krátká. Psa přivezli policisté asi dvacet minut po telefonickém hlášení neznámých lidí.

Fenka Nela, Velké Meziříčí

Tři týdny po příchodu do útulku vrhla Nela štěňata

Důvodem, proč se krásného zdravého psa původní majitel zbavil, bylo zřejmě to, že Nela čekala štěňata. Tři týdny nato vrhla čtyři. „Dva pejsky a dvě fenečky,“ upřesňuje Helena Krátká. Dvě štěňata byla černá, dvě světlá, a každé vypadlo jinak. Všechna už mají v této chvíli pány. Jejich matka v útulku zatím zůstala.

Nela ráda přenáší kameny. Má klidnou povahu, a může jít i do rodiny s dětmi

Nela je zdravá, a oproti čistému labradorovi menší. „Chybí jí jeden zoubek,“ říká provozovatelka útulku, a hned přidává vysvětlení. Nela totiž ráda přenáší kameny. „Třeba mi to hodí do kuchyně na dlažbu,“ směje se. Černá fenka má pohodovou až flegmatickou povahu, ovládá základní povely, a nevyžaduje přemíru pohybu. Znamená to, že i když by jí bylo nejlépe v domě se zahrádkou, zvládne i pobyt v bytě.     

Fenka Nela, Velké Meziříčí