Vánoční výzdoba může být i růžová, jemná dívčí barva je v kurzu už tři roky

11. prosinec 2023

I letos mají Vánoce několik trendů. Nejvíc vedou klidné, jemné barvy,  přírodní materiály a dokonce postavičky. Oblibě se letos těší třeba naše veverky, ptáčci nebo jeleni.

Ve vánoční výzdobě se hodně uplatňují šišky, mech, různé typy chvojí, nejenom jednodruhové věnce, ale míchané s eukalyptem. „Může být i hodně skla, třpytu, ale jakoby tón v tónu,“ vysvětluje floristka a dekoratérka Barbora Vachna Konečná.

Bát se nemusíme ani stříbrných prvků. „Nedávno jsem jela autem potmě, takže se ten sníh krásně třpytil. Takže vůbec mě neurážejí holé větve, do toho hodně bílého třpytu. Nebála bych se ani stříbrné. Hodně frčí letos třeba i zlatá, což zase evokuje oheň,“ dává inspiraci k tvoření zkušená floristka.

Vánoce v barvách Barbie

Některé domácnosti se letos o Vánocích promění v růžové království Barbie. Ani jemná dívčí barva není na svátky zapovězená. „Růžová se v určitých trendech objevuje v různých kombinacích už asi tři roky. Za mě je růžová nádherná barva. Chlapi s tím mají trochu problém, ale já si myslím, že je to ženský prvek, ženská energie. super zklidnění,“ neodmítá ani netradiční barvu Barbora Vachna Konečná.

Nemusí zůstat jenom u růžové, doladit ji můžete s bílou, stříbrnou nebo zlatou a v létě modrou nebo klidně i tmavě modrou.

Spustit audio