V Telči ruší turisté rezervace, vedle v kempu je plno. Roušky na Jihlavsku různě ovlivňují sezónu

20. červenec 2020 05:50

Opatření na Jihlavsku kvůli ohniskům nemoci covid-19 se podepisuje i na turistickém ruchu. V Telči ruší lidé rezervace k ubytování. Všude to ale není stejné.

Skoro týden už je na Jihlavsku povinné nosit kvůli epidemiologické situaci roušky. Nařízení hygieniků se týká například hromadné dopravy nebo obchodů.

Kvůli této povinnosti už některým ubytovatelům zrušili domluvení klienti dovolenou.

Hotel v Telči

„Od toho, co se vydalo to opatření, přišlo zrušení asi osmi rezervací. Na folkový prázdniny i do konce srpna. Neví nikdo, jak dlouho to bude trvat,“ popisuje současnou situaci Veronika Bláhová v kavárně svého hotelu v Telči.

Podle ní lidé ruší rezervace, protože nechtějí nosit roušky. „Ta sezóna se rozjela docela pěkně, ale po vydání opatření, jak kdybyste ty lidi vyhodili pryč a nikdo už sem nechtěl přijet nový.“

Velkopařezitý rybník

Asi o pět kilometrů dál v kempu u Velkopařezitého rybníka je situace jiná. Chatky mají do konce prázdniny obsazené. „Nestalo se nám, že by někdo volal, lidé se ptají, jak to u nás vypadá, ale ještě se situace neprojevila,“ řekla recepční Johana Kučerová.

„Víme, že jsme tady v chatičkách, nějaká izolace tak je. Chodíme do lesa,“ podělila se paní Silva z Prahy, která poblíž Telče tráví dovolenou. Na Vysočinu přijela se svou rodinou a přáteli i s rouškami.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související