Prázdniny v Telči s rouškou. Na Jihlavsku platí nařízení a patrně se dotkne i letního festivalu

15. červenec 2020 06:10

Lidé na Jihlavsku znovu nosí roušky. Od úterního odpoledne jsou tam povinné v obchodech, hromadné dopravě nebo u lékařů.

Nosit je musí lidé i na hromadných akcích. K nařízení přistoupili hygienici poté, co se v regionu začalo šířit onemocnění covid-19.

Povinnosti chodit se zakrytými ústy a nosem platí také v jihlavském obchodním centru. „Přijde mi to přehnaný, myslím, že těch nakažených tu není tolik,“ říká jedna z nakupujících.

V 15:00 hodin začalo platit nařízení hygieniků a ten samý čas začaly také kontroly, které prováděla místní ostraha. „Vyzvali jsme zákazníky k placení kartou, vyzvali jsme je, ať využívají dezinfekční prostředky,“ řekla Českému rozhlasu manažerka Eva Blažková. Věří, že to zákazníky od nakupování neodradí. „Věříme, že to lidé vezmou jako preventivní opatření, které je nutné nějakou dobu dodržovat.“

Festival

Nařízení hygieniků pro celý okres Jihlava může omezit tradiční festival Prázdniny v Telči.

Posluchači patrně budou muset mít na koncertech a kulturních akcích roušky. „Pokud bude nutné pořádat koncerty s rouškami, tak to uděláme a vyzveme naše fanoušky, jestli by byli tak hodní a přijeli s rouškami,“ poznamenal produkční festivalu Ondřej Kolář.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související