V Kamenici nad Lipou můžete vstoupit do pohádky

21. květen 2014

Ráj pro dětskou fantazii vyrostl v bývalé soudní budově v Kamenici nad Lipou na Pelhřimovsku. Pohádková říše skřítka Fábuly nic nevnucuje, nikoho do ničeho nenutí. Vstoupíte tam a je na vás, jak svou pohádku prožijete.

„Je to zážitkový zábavní areál pro rodiny s dětmi a je to založené na české pohádce a na opravdovém kontaktu s pohádkovými bytostmi a opravdovém pohádkovém prostředí,“ říká ředitelka pohádkové říše Lucie Kružíková. Poté, co návštěvníci vstoupí do areálu, je zcela na nich, jak si svou pohádku prožijí. Mohou projít tajemná sklepení a hrát připravenou hru na hledání pohádek, mohou se ale prostě jen nechat unášet fantazií.

„Rodina chodí sama bez průvodce a cestu najdou většinou děti. Rodiče jsou ztracení, ale děti si vždycky vědí rady,“ říká Lucie Kružíková. Podzemí pohádkové říše se postupně mění ze staré půdy plné tajemných zákoutí na čarodějnickou kuchyni nebo pravé peklo s velkým kotlem a váhou na hříšníky. Občas narazíte i na živé pohádkové bytosti, které jsou připraveny pomoci.

Pohádkovým podzemím ale říše skřítka Fábuly nekončí. Je tu cukrárna, pohádková hospoda, ale také herny nebo tvořivé dílny. Novinkou pro letošní rok jsou místnosti plné hlavolamů. „Pro malé děti jsou tady spíš takové logické hračky, pro velké děti a dospělé už jsou to klasické hlavolamy. Kdykoliv tudy procházím, tak je místnost plná. Montujou a montujou,“ směje se Lucie Kružíková.

Spustit audio