S Michaelem Jacksonem do Muzea voskových figurín

3. březen 2013
Odpolední evergreeny

V neděli odpoledne jsme si připomněli událost, která nás zavedla do Londýna. Tam stojí Muzeum voskových figurín Madame Tussauds, a to nabízí figuríny všech možných slavných lidí, na jaké si jen vzpomenete – těch, kterým popularita vydrží ještě mnoho let i těch, kteří jsou populární jen chvíli.

A pak jsou slavní lidé, kterým v muzeu vyrobí figurín dokonce i víc – takovou hvězdou je i Michael Jackson.
První jeho vosková socha se vyrobila po neuvěřitelném celosvětovém úspěchu alba Thriller – v klipech k němu představil světu svou populární chůzi Moonwalk. V této póze ho vyrobili a právě 3. března roku 1985 přiletěl Michael Jackson do Londýna, aby ji sám odhalil.
Nutno říct, že potom prodělal ještě tolik plastických operací, že byl na konci života od původního černošského zpěváka k nepoznání. Možná to je jeden důvod, proč před 4 lety vznikla nová figurína Michaela Jacskona, v trochu jiné v taneční póze. Druhým důvodem bude určitě jeho předčasná smrt v létě roku 2009.

Vzpomněli jsme i narození zpěvačky, skladatelky a producentky Jennifer Warnesové, která spolupracovala s Billem Medleym, Joe Cockerem nebo Leonardem Cohenem. Třikrát získala Oskara za filmovou píseň, mimo jiné i za hit z filmu Hříšný tanec.

Poslední vzpomínka patřila i Karlu Krylovi, který zemřel náhle a zcela nečekaně na srdeční příhodu, když mu ještě nebylo ani 50 let.

autor: dak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.