Rex má radši dívky a rád jezdí autem. Australský ovčák ze žďárského útulku hledá nového pána

30. květen 2016

Český rozhlas Region pomáhá psům z útulků na Vysočině najít nové pány. Domov hledá i australský ovčák Rex, který teď žije v nově otevřeném útulku ve Žďáře nad Sázavou. Kdysi měl zřejmě hodného pána, ale nakonec skončil jako bezdomovec kdesi vyhozený z auta.

„Rexíček je dvouletý pejsek. Byl odchycen záchytovou službou,“ říká provozovatelka žďárského útulku Hana Janáčková. „Byl to týraný pes, který šel z klece do klece, nikdo k němu nesměl a byl zraněný,“ popisuje stav Rexe při převzetí. Zvíře bylo ve špatném psychickém stavu a ze začátku bylo nutné ho krmit jen přes mříže. „Měli jsme tady veterináře, který nám moc pomohl. Rexova agrese je z toho, jak se bojí,“ říká Hana Janáčková s tím, že strach se podařilo překonat a pes velké pokroky.

Rex je nenáročný a rád jezdí autem. Je znát, že byl dobře vychovaný

Rexovo chování dokazuje, že míval dobrého pána, který ho vychoval. „Je nenáročný, rád jezdí autem, je starostlivý,“ říká chovatelka. Zatím k Rexovi může chodit jen Hana Janáčková, ale je na případném novém pánovi a jeho trpělivosti. „Já už s ním chodím mezi lidi, bez koše, jezdím s ním i na koupaliště, ale pořád potřebuje jen jednu osobu, nemá důvěru k ostatním,“ říká. Stačí prý ale, aby nový majitel šel s chovatelkou a Rexem několikrát na procházku, aby mohla psa předat.

Kdo hledá kamaráda, je pro něj Rex jedinečný pes

Rex prý má radši ženy než muže, ale k dobrému chovateli si určitě cestu najde. Není ani nutné, aby byl nový majitel zkušeným chovatelem. Základy už totiž Rex má z minulosti. Určitě ale není vhodné umístit ho do rodiny s dětmi. Vzhledem k jeho špatným zkušenostem by měl mít jednoho pána, který se mu bude plně věnovat. „Prostě ten, kdo hledá kamaráda, tak je to pro něj jedinečnej pes,“ říká Hana Janáčková.

Rex, pes v útulku ve Žďáře nad Sázavou s ošetřovatelkou
Spustit audio