Rex má rád lidi, nevrčí ani na veterináře s injekcí v ruce

23. listopad 2016

Český rozhlas Region pomáhá psům z útulků na Vysočině hledat nové pány. Tentokrát jsme zavítali do zařízení v Mírovce u Havlíčkova Brodu. Teď, pár týdnů před Vánocemi, tam mají náhradní útočiště dva malí pejsci. Představíme černého střapatého Rexe, který přišel do útulku na začátku října.

„Rexíček je kříženec, jsou mu dva roky, je hrozně milý, přátelský a čistotný,“ představuje psa provozovatelka útulku v Mírovce Eva Rippelová. Jakých ras je Rex kříženec, je těžké určit. „Má kulatější oči, kulatou hlavu, pěknou srst,“ popisuje ošetřovatelka pejska, který je také ve výborném zdravotním stavu. Jeho povaha se projevila i při vstupní prohlídce u veterináře, kde na lékaře s injekcí ani nezavrčel.

Rex bude dobrý parťák i na sledování televize

Pro Rexe by bylo nejlepší umístění někde v bytě u pána, který ho bude mít rád a bude s ním chodit na procházku. V boudě na dvorku nebo na zahradě by mu bylo smutno. Zpočátku je vhodné mu v bytě zřídit místo někde na chodbě, ze které je dobré předem odstranit boty a veškeré elektrické kabely. Až si pes zvykne, určitě se bude s páníčkem třeba i dívat na televizi.

Psi nesmí dostat lidské jídlo, čokoládu ani drůbeží kosti

Z útulku si psy berou i úplní chovatelští začátečníci. V tomto případě je dobré se poradit a předem doma pelech připravit. Co se týče stravy, jsou pro psy nejlepší granule. Platí zásada nemíchat granule s konzervami. S tím si zažívací ústrojí psa neporadí. Stejně jako s lidskou stravou, drůbežími kostmi a čokoládou. Pokud už chceme pejskovi dát něco na mlsání, jsou vhodné speciální psí masové pamlsky z obchodu.

Rex, pes v útulku
Spustit audio