Pečené jehněčí kolínko
Na Zelený čtvrtek má být na stole něco zeleného. Obvykle to bývá špenát, lidé ho ale běžně brokolicí, okurkou a kedlubnou. Proč toto ale nevyměnit za vynikající pečené jehněčí kolínko. Nakonec špenátem ho můžeme ozdobit. „Kolínka se nasolí, trochu pepře, česnek, cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a dáme do trouby. Pečeme ve vlastní šťávě, dokud nezměkne,“ popisuje kuchařka Marie Lopatářová z Turistické chaty Studnice.
Ke kolínku se podle Marie Lopatářové hodí právě špenát. „Připravíme ho klasickým způsobem. Přidáme česnek, sůl, pepř a smetanu a trochu jíšky.“
Na talíř servírujeme kolínko, špenát a nejlépe vařené šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou.
Jehněčí maso by se mělo v troubě spíš dusit. Nutno tedy péct delší dobu a hodně podlévat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka