Pečené jehněčí kolínko

Na Zelený čtvrtek má být na stole něco zeleného. Obvykle to bývá špenát, lidé ho ale běžně brokolicí, okurkou a kedlubnou. Proč toto ale nevyměnit za vynikající pečené jehněčí kolínko. Nakonec špenátem ho můžeme ozdobit. „Kolínka se nasolí, trochu pepře, česnek, cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a dáme do trouby. Pečeme ve vlastní šťávě, dokud nezměkne,“ popisuje kuchařka Marie Lopatářová z Turistické chaty Studnice.

Ke kolínku se podle Marie Lopatářové hodí právě špenát. „Připravíme ho klasickým způsobem. Přidáme česnek, sůl, pepř a smetanu a trochu jíšky.“

Na talíř servírujeme kolínko, špenát a nejlépe vařené šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou.

Jehněčí maso by se mělo v troubě spíš dusit. Nutno tedy péct delší dobu a hodně podlévat.

Jehněčí kolínko
autor: dak