Kuřecí placičky
Když přemýšlím nad recepty na placičky, vždycky je to jídlo bezmasé. Zkusme je ale z masa, tentokrát kuřecího.
- 2 kuřecí prsa
- 2 vajíčka
- 1 cibule
- 3 plátky krůtí šunky
- hladká mouka
- mléko na zředění
- 1 lžička hořčice
- sůl, pepř
- pažitka
- (dle chuti i sýr nebo zelenina)
U nás doma jsou na prvním místě placičky květákové, oblíbené jsou i brokolicové, špenátové, mrkvové nebo z červené čočky a ovesných vloček – možností je spousta. Není ale vůbec žádný problém připravit i masovou variantu jakýchkoli placiček.
Základem je kuřecí maso – to nakrájíme na menší kousky, takové miniaturní řízečky. Do mísy rozklepneme 2 vajíčka a rozšleháme. Osolíme a opepříme a společně s moukou a mlékem vyšleháme jemné těstíčko. Nakrájíme si na kousky také cibuli a šunku na kostičky.
Teď přidáme do těstíčka kuřecí maso, šunku i cibuli, lžičku hořčice a přidáme něco zeleného – čerstvou pažitku nebo jiné bylinky. Lžící nabíráme a na pánvi s rozehřátým olejem tvoříme placičky. Osmažíme dozlatova a můžeme podívat s brambory, křupavým chlebem nebo i samotné.
Související
-
Kopřivový špenát
Procházet se po venku má výhody, nejen ty zdravotní. Člověk také může pozorovat přírodu a sledovat, jak se pomalu zelenají první jarní rostliny a bylinky, třeba kopřivy.
-
Pečená vepřová panenka
Vepřová panenská svíčková je tak vynikající kousek masa, že jí stačí jen velice krátká příprava. To je jedna výhoda, a ta druhá je, že se na ní nedá téměř nic zkazit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka