Jardova bábovka
Kuchařky často hledají recepty jednodušší, které nedají tolik práce, ale výsledek bývá velmi chutný. V zástěře pobíhá po své kuchyni také mentálně postižený pan Jarda Šaman z Domova bez zámku v Náměšti nad Oslavou. A jeho oblíbeným jídlem je bábovka. Postup zvládne každý.
„Bábovka se dělá z dvou hrníčků mouky, přidáme hrníček cukru, tři vajíčka a olej. Následuje kypřící prášek a hrnek mléka,“ říká Jarda Šaman. Směs zamícháme a nalijeme do formy. Pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě na 180°.
Jarda Šaman hravě upeče i maminčinu buchtu, ke které jsou potřeba také hrníčky. „Potřebujeme dva hrníčky mouky, cukr, dvě vajíčka, mléko, kypřící prášek,“ vysvětluje kuchař. Směs nalijeme na plech a přidáme ovoce dle vlastní libosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.