Čokoládová dobrota Brownies
Brownies vymysleli v Americe už před více než sto lety. Tenhle dezert chutná všem. Na povrchu křupe, ale uvnitř najdeme měkkou hmotu z rozpuštěné čokolády, někdy doplněné kousky ořechů, rozinek nebo nasekané čokolády. Recept nám dal čokoládový mistr kuchař David Cirkva.
„Potřebujeme 750g rozpuštěné tmavé čokolády a 700g rozpuštěného másla. Dále podle chuti kousky bílé čokolády, 100g ořechů – pistácie nebo vlašské a rozinky,“ jmenuje kuchař.
Dále potřebujeme 80g hladké mouky, 100g moučkového cukru a 18 vajec.
„Tady jste asi v šoku, skutečně je to 18 vajec. Můžete zkusit i poloviční dávku, ale i tak je pro nás Čechy překvapivě hodně,“ vysvětluje David Cirkva.
Nejprve si rozpustíme si tmavou čokoládu s máslem a lžící cukru. Potom si v mixéru rozšleháme vajíčka a zbytek cukru a vytvoříme pěnu. Hladkou mouku přisypeme přes sítko, přidáme 80g hořkého kakaa, zamícháme, nešleháme.
Nakonec přimícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem, a nalijeme na pečící papír na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka