Jablečné lívanečky
Chcete potěšit a překvapit celou rodinu výborným obědem? Naučte se jednoduché jablečné lívanečky. U nás doma mají opravdu velký úspěch. Navíc jsme ještě nespotřebovali uskladněné zásoby jablek – a právě těmi se začíná.
Nastrouháme 4 větší nebo 5 menších jablek na hrubém struhadle a k nim přidáme stejné množství polohrubé mouky smíchané se lžičkou kypřícího prášku. Do těsta patří ještě 1 díl mléka a 2 vajíčka.
Pamatuje se to celkem snadno – díl jablek, díl mouky a díl mléka. Množství navyšujte podle toho, kolik máte strávníků, ale musím se přiznat, že lívanečky zatím nikdy nezbyly.
Těsto necháme chvíli odpočinout a mezitím si připravíme lívanečník a necháme na něm ohřát olej. Lívance osmažíme z obou stran a můžeme podávat. Chutnají namazané ovocnou marmeládou a ozdobené šlehačkou. Kdo má rád hodně sladké, může také posypat moučkovým cukrem, ale pozor na linii.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.