Plněné ravioli
Grand restaurant festival probíhá po celý únor, a jak už možná víte, navštívit ho můžete i v našem kraji hned v několika restauracích. V degustačním menu najdete spoustu neobvyklých kombinací a nechybí ani ingredience, které bychom normálně nepoužili. Restaurace Panorama ve Velkém Meziříčí nabízí mimo jiné i domácí těstoviny. Je to poslední dobou velký hit.
Kdo se skutečně věnuje vaření, má doma strojek na těstoviny a určitě už ho vyzkoušel. Kuchař Jan Vaněk je jedině pro. I on vytvořil skvělé plněné ravioli a poradí nám, jak na ně. „Z mouky a vajec se udělá těsto, které se nechá odpočinout. Těsto na ravioli si vyválíme a tvořítkem vykrájíme kolečka,“ radí šéfkuchař.
V misce si nachystáme sýrovou směs na náplň. Použijeme sýr ricotta, na jednu lžíci sýra stačí pár vlásků pomerančové kůry, která by za běžných okolností skončila v koši. Je ale velmi výrazná a náplni dodá chuť. Přidáme i pár kapek pomerančové šťávy, dosolíme a lehce opepříme. Náplň dobře vymícháme a plníme těstoviny.
Vaří se 3- 5 minut a posypat je můžeme čerstvými zelenými výhonky. Směs drobných bylinek se jmenuje sakura mic, obvykle tam bývá řeřicha, červená řepa a další bylinky.
Své vlastní těstoviny můžete přelít oblíbenou omáčkou a vychutnat to, co jste vytvořili.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka