Židovský pokrm šoulet
Jsou jídla, která na talíři nevypadají moc vábně. Příkladem je pro mnohé šoulet – taková šedivá hromádka luštěnin dochucených majoránkou a česnekem. Chutí vás ale toto staré židovské jídlo přesvědčí.
Šoulet vaří jihlavský kuchař Robert Lafuntál z bistra Naturstyl. „Jsou dvě varianty – buď ze zeleného hrášku nebo ze žlutého. Žlutý je akorát náročnější na přípravu, musí se namočit, pak slít a vařit v jiné vodě,“ vysvětluje kuchař Robert Lafuntál.
„Dále si uděláme cibulku a kroupy, které zase uvaříme, nejlépe ve vývaru. Jak se navařují, tak do sebe vsáknou tu chuť vývaru.“
Obě suroviny se pak smíchají a důležité je dochutit. „Důležitý je česnek. Ještě přidávám sůl a majoránku,“ dodává Lafuntál.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka