Ne vše, co napíšu do erotické povídky, jsem prožila, usmívá se třebíčská spisovatelka Marie Špačková

24. leden 2023

Povídky pro dospělé i knihy pro děti píše autorka Marie Špačková z Třebíče. Letos v březnu vyjde její už v pořadí 10. kniha Pohádky z České Kanady dvě. V dopoledním rozhovoru s Helou Dvořákovou mluvila o muzikoterapii, které se ještě před lety věnovala, ale došlo i na otázku její energické povahy, díky které absolvovala seskok padákem, let balonem a další netradiční aktivity.

Netradiční aktivity slouží spisovatelce jako inspirace pro její povídky a knihy. „Moje okolí na to reaguje tak, že si myslí, že cokoliv napíšu do té povídky, jsem dělala,“ usmívá se energická žena.

_Lucie Hochmanová posílá fotografii (1).jpg

„A to je docela špatně. Protože napíšu třeba erotickou povídku. Vymyslím si různé fantazie. A protože nejsem nejmladší, tak už člověk leccos viděl, leccos zažil, ale nedělá všechno, co tam píše,“ usmívá se nad představou, že by vše, o čem píše, sama prožila.

Nejnovější kniha, kterou Marie Špačková chystá, bude věnovaná dětem. „Je to o zvířátkách, protože si říkám, že zvířátka děti oslovují pořád,“ svěřila námět chystané pohádkové knížky. Zároveň chce, aby knížka děti inspirovala k návštěvě míst, která popisuje. „Třeba tam dám nějakou vesnici nebo městečko, třeba zámek v Jindřichově Hradci, kde je zpívající fontána. Napíšu pohádku o třech skřítcích z Jindřichova Hradce a ten poslední skřítek třeba hlídá fontánu a doporučí dětem, aby se šly na zpívající fontánu na zámku podívat,“ vysvětluje.

Nejnovější kniha pohádek Marie Špačkové vyjde v březnu.

Spustit audio

Související