Mleté maso pečené v cibuli
S mletým masem se v kuchyni dají dělat zázraky a připravit ho můžeme snad na sto způsobů. Veronika Došková, nadšená amatérská kuchařka, peče maso v cibuli. Se sýrem a tymiánem. A je to prý neuvěřitelná dobrota. Postup je přitom velmi jednoduchý.
Potřebujeme jen mleté maso, několik větších cibulí, sýr a bylinku – kupříkladu zmiňovaný tymián. S ochuceného masa vytvoříme koule a vložíme je na pekáč do půlek cibule.
„Udělají se půlky cibulí, vnitřní vrstvy se vyndají, Vzniknou takové mističky, do kterých nakladu to maso. Tymián tomu dává zvláštní, neobyčejnou chuť,“ vysvětluje Veronika Došková.
Příloha? S masem v pekáčku
K masovým koulím je možné podávat jakoukoli přílohu. Veronika Došková má zajímavý tip: „Přímo pod ty koule si nakrouhám kořenovou zeleninu na proužky, ještě přidám řapíkatý celer a jenom na tom to upeču.“
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?