Milan Krčmář: Ve svých knihách příliš nefabuluji, i když jsou to romány

7. listopad 2019

Třebíčský patriot, spisovatel a cestovatel Milan Krčmář napsal dvě knihy. Mimo to pracuje v Ekocentru Alternátor jako mluvčí.

Hela Dvořáková ho pozvala do Dobrého dopoledne.

Milan Krčmář je autorem knihy Žena z roku 1899 a čerstvého titulu Bezejmení.

„Kniha Žena z roku 1899 je soubor povídek. Jedna z těch povídek pojednává o sérii vražd v někdejším Khonově mlýně. A nakladatelství Albatros se ten příběh líbil, tak jsme se dohodli, že to rozšířím na celý román.“ Tak vznikla kniha Bezejmení.

Milan Krčmář

Román

Obě knihy Milana Krčmáře jsou romány. „Není to odborná literatura podložená zdroji, nicméně já ve svých románech moc nefabuluji. Přidávám k textu novinové články z té doby a čtenář si může porovnat, jak to skutečně bylo.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.