Matty je živé štěně, které potřebuje mít svého člověka. Čeká na něj v útulku ve Žďáře nad Sázavou

1. prosinec 2017

Český rozhlas Vysočina pomáhá psům v útulcích na Vysočině najít nové pány. Ve Žďáře nad Sázavou je už od května krásný pes Matty. Jméno dostal až v útulku, ale brzy si na něj zvyknul.

„Je to asi jeden a půlletý kříženec stafforda, velmi kontaktní, aktivní, mazlivý, leží rád na gauči,“ představuje Mattyho ošetřovatelka útulku Renata Peterková. Psa přivezli v květnu tohoto roku strážníci městské policie. Volně pobíhal po Novém Městě na Moravě. Měl kožený obojek, ale bez jakékoli identifikace a ani později v útulku se k němu nikdo nepřihlásil.

Matty rád honí slepice a kočky. Blízko kurníku by být nemohl

Matty je velmi živý, což podle ošetřovatelky odpovídá jeho věku. Vůbec se proto nehodí do bytu. Nejvhodnější by pro něj byl pán s domkem a zahradou. Pelech by ale měl mít uvnitř domu. Díky nízkému věku je ještě možné Mattyho vychovávat a cvičit. Chce to ale dostatek času a trpělivosti. Matty ho už si noví majitelé z útulku dvakrát vzali, ale museli ho vrátit. „Jednou honil slepičky a jednou kočky. Jednou jsme ho museli odebrat z nevhodných podmínek,“ říká Renata Peterková. Potvrzuje tak, že pracovníci útulku mají možnost po nějakém čase umístěného psa zkontrolovat.

Vyrážku na uších má Matty ze stresu. Je mu smutno, potřebuje svého pána

Zdravotní stav Mattyho je dobrý. V posledních dnech má sice vyrážku na uších, ale podle veterináře to má ze stresu. „Myslím si, že trpí odloučením od lidí. Chce být blízko svého člověka,“ říká Renata Peterková s tím, že uši Mattymu mažou mastičkou a brzy by měl být v pořádku.

Pes Matty, Žďár nad Sázavou
Pes Matty, Žďár nad Sázavou
Spustit audio